Om man inte sköter sina avbetalningar eller skulder på rätt sätt så får man en betalningsanmärkning hos kreditupplysningsföretagen. Denna anmärkning blir sedan registrerad hos Kronofogden och förblir där i tre år efter att man betalt av den. Detta kan göra det svårare att få ett lån, för på pappret så verkar det som att man kanske inte kommer att kunna betala tillbaka det.

Men det går att få mikrolån med betalningsanmärkning. Kreditbolagen vet att det inte är hela sanningen. På ett par, tre år kan mycket hända och det är dagens läge som gäller. Det viktiga för dem är att man nu är i stånd att betala tillbaka sitt lån. Ofta så är det bäst om anmärkningarna inte är färskare än sex månader.

Det är inte alla som beviljar ett mikrolån trots betalningsanmärkning, men det finns flera stycken att välja mellan. En del tillåter att man har flera anmärkningar medan vissa bara beviljar mikrolån till de som har en enda. Det kan underlätta att få lånet om man har fast arbete eller annan stadig inkomst. De vill bara ha sina pengar tillbaka och om de är övertygade om att man kan betala så är det inte alls svårt att få ett mikrolån betalningsanmärkning.