När man tar ett mikrolån så vill banken vara säker på att få tillbaka sina pengar. Därför så gör de ofta en kontroll för att se om man har sin ekonomi i ordning. Har man betalningsanmärkningar kan det bli svårt att få ett lån, eller om det redan finns utstående skulder. Den största källan för information är UC, upplysningscentralen. Många har hört talats om mikrolån utan UC och kanske frågat sig vad som är problemet.

Upplysningscentralen ägs av de stora bankerna som registrerar alla förfrågningar som kommer in. Om man vid ett senare tillfälle vill ta ett större banklån kan detta bli svårt om de ser att man lånat flera mindre summor tidigare. Rent allmänt så är de mindre villiga att ge kredit till någon som har många förfrågningar registrerade, oavsett anledningen. Det spelar ingen roll att dessa mikrolån har betalats tillbaka i tid och att man inte har några anmärkningar. Eller att förfrågningarna hos UC gällde hyra av lägenhet och inte hade något alls att göra med att låna pengar.

Det finns dock möjligheten att ta ett mikrolån utan kreditupplysning. Eller rättare sagt- ett mikrolån utan UC. För det är ju inte så att bankerna lånar ut pengar till precis vem som helst. De vill gärna kontrollera de personliga uppgifterna innan de beviljar lånet. Det är inte ett lån från en vän utan ett sätt för dem att tjäna pengar, så de vill vara säkra på att man betalar tillbaka. Men det behöver inte alls innebära att de skickar sin förfrågan till upplysningscentralen.

Bra alternativ för mikrolån utan UC

Det finns flera andra kreditupplysningsföretag där bankerna kan kontrollera en persons kreditvärdighet. Även om UC är det största, och den som de stora bankerna använder, så har de inte monopol. Bisnode, Soliditet och Creditsafe är några av de som kreditbolagen använder sig av när de annonserar om mikrolån utan kreditprövning. Här kan de få tag på alla de viktiga uppgifterna som visar att man är solid nog att få ett lån. Men dessa förfrågningar registreras inte hos UC.

Man vet aldrig vilka lån eller krediter som kan behövas i framtiden. Därför är det bäst att undvika förfrågningar hos UC så mycket som möjligt. Det är ännu viktigare för de som redan haft flera lån eller förfrågningar. Med mikrolån utan kreditupplysning är det möjligt för de flesta att kunna få lite extra pengar när det som bäst behövs.